We care

De ervaring leert dat heel veel kindjes het goed doen op Nannycare flesvoeding op basis van geitenmelk. We begrijpen dat het ouderschap natuurlijk niet alleen bestaat uit het voeden van je kleintje (hoewel het soms wel zo lijkt). Daarom kun je hier meer lezen over verschillende onderwerpen rondom het ouderschap. 

Houd ook onze site, Facebook en Instagram in de gaten! Volg @nannycaregeitenmelk.

Dit doen hormonen met je stemming

18-12-2019

Dat hormonen van invloed zijn op je stemming weet je als vrouw als geen ander. Loopt alles op rolletjes dan kan je wereld aan, maar oh wee als de boel begint te schommelen. Vooral in de puberteit, rond je menstruatie, tijdens en na de zwangerschap en in de overgang laten je hormonen van zich horen. Van het ene op het andere moment kan je je dan boos, verdrietig, angstig of somber voelen dat alles vaak overgoten met een inktzwart sausje van negatieve gedachten. Onnavolgbaar voor je omgeving en niet te doen voor jezelf. Hoe beïnvloeden hormonen je stemming en belangrijker nog kan je de boel temmen? Wij zetten het voor je op een rijtje en geven je de beste hormoontips.

Lees meer

Eerste hulp bij darmkrampjes

20-11-2019

Elk pasgeboren baby’tje krijgt er wel mee te maken: darmkrampjes. Voor kindje én ouders geen pretje. Je nachten zijn al gebroken, maar als je kindje huilt van de pijn gaat dat door merg en been. Die krampjes gaan op den duur over omdat de darmpjes verder uitrijpen en beter om kunnen gaan met de voedingsstoffen die binnenkomen. Maar voor wie er middenin zit… hier onze 5 beste tips bij darmkrampjes

Lees meer

10 vragen die je zeker aan je kraamhulp moet stellen

17-10-2019

Als je zwanger bent blijft geen zwangerschapsboek ongelezen en Google draait overuren. Want een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Eenmaal bevallen kan het toch flink wennen zijn, want help hoe zorg je in hemelsnaam voor dat hulpeloze wezentje? Leve de kraamverzorgster! Ze voorziet je niet alleen van fruithapjes en houd je herstel nauwlettend in de gaten, ze is ook nog eens de beste wandelende baby encyclopedie die er maar bestaat. Deze 10 vragen moet je haar zeker niet vergeten te stellen.

Lees meer

Relatievalkuilen en hoe klim je eruit?

19-09-2019

Een pasgeboren baby zet je wereld nogal op zijn kop. Dag en nacht ben je ermee in touw; om de drie uur voeden, kolven, checken of het nog ademt, aankleden, uitkleden, badje, kruik, huilen, troosten en zo door. Ondertussen ben je nog van je bevalling aan het bekomen en probeer je het huis niet tot een vuilnisbelt te laten vervallen. Dat trekt niet alleen een wissel op jezelf, je relatie verandert ook bij de komst van het nieuwe gezinslid. Maar maak je geen zorgen (die heb je al genoeg). In dit blog lees je de vier meest voorkomende relatievalkuilen en hoe je eruit kan klimmen.

Lees meer

Intolerantie of allergie?

14-08-2019

Jonge ouders zijn bij nacht en ontij op google te vinden. Want help zoekmachine! Wat is er toch mis met mijn kindje wat maar blijft huilen en vergaat van de darmkrampjes? Waarschijnlijk heb je met (wanhopige) handen in je haar het standaardlijstje van vieze luier, honger, vermoeidheid, knuffels en te warm of te koud al afgevinkt. Zou je kindje dan een allergie of intolerantie hebben? Dat kan toch niet als je borstvoeding geeft? Wat is het verschil eigenlijk en wat kun je doen? We zetten het in dit blog voor je op een rijtje. 

Lees meer

Net bevallen? De beste tips voor het kraambezoek

10-07-2019

Toen je hoogzwanger was kon je niet wachten tot je kleine spruit er EINDELIJK zou zijn en je hem trots als een pauw aan iedereen kon showen. Je zag het al helemaal voor je: stralend als een moedergodin zou je, met je baby roze en zoet in je armen, de kraamvisite ontvangen. Uiteraard in een brandschoon huis waar de koffie al gezellig staat te pruttelen.

Lees meer

Eerste hapjes bij gevoelige darmpjes

12-06-2019

Tussen de vier en zes maanden mag je kindje naast de borst- of voeding, zijn eerste hapjes gaan proberen. Een mijlpaal in het leven van je kleine spruit! Een wereld van smaken, geuren en texturen ligt open om te verkennen. Maar met welke hapjes begin je nou en wanneer? Natuurlijk wil je daarin goede keuzes maken, zeker als je kindje veel darmkrampjes heeft gehad. We helpen je graag een eindje op weg.

Lees meer

Mama is moe

22-05-2019

Het woord slaap komt in het woordenboek van moeders niet voor, want slapen dat deed je in de prehistorie.  Nu is het schipperen met piepkleine baby’tjes die om de drie uur een borst of fles willen en peuters die je s ’nachts luidkeels en verbazend volhardend uit je bed roepen vanwege dorst, nachtmerries en andere ongein. Overdag is het overleven op een paar miezerige uurtjes slaap en heel veel koffie. Kortom: Mama is moe! In dit blog hebben we dan ook de 10 best tips gebundeld om je een energie boost te geven. Snel verder lezen dus!

Lees meer

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby en bovendien de meest natuurlijke. In moedermelk zitten alle voedingsstoffen die je kindje nodig heeft om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. De melk verandert mee met de groei van je kindje, zodat hij of zij in elke fase precies krijgt wat hij of zij nodig heeft. We vinden het belangrijk om je bezoek aan onze website hiermee te beginnen.

Door naar de website