Geitenmelk, een onderzocht alternatief voor koemelk

In onze samenleving ontstaat steeds meer aandacht voor gezondheid, gezond leven en gezonde voeding. We krijgen steeds meer inzicht in de effecten van verschillende voedselcomponenten en ingrediënten op de gezondheid. Zo reageren lang niet alle kinderen goed op flesvoeding op basis van koemelk. Dat kan voor ouders veel zorg en frustratie met zich meebrengen, wat een goede start in de weg kan staan.

In dit kader is het voor u als professional goed om te weten dat geitenmelk een onderbouwd alternatief biedt.


Wetgeving

De Europese commissie bepaald in 2014 naar aanleiding van de positieve wetenschappelijke opinie van de European Food Safety Authority (EFSA), dat zuigelingenvoeding op basis van geitenmelk ook in Europa is toegestaan.

We zijn er trots op dat de EFSA haar opinie onder andere heeft gevormd aan de hand van wetenschappelijk onderzoek dat gedaan is met de Nannycare formules.

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) meldt in lijn hiermee dat “geitenmelk als eiwitbron in zuigelingenvoeding wordt toegestaan, mits het eindproduct verder volledig voldoet aan de samenstellingseisen in Richtlijn 2006/141/EG.” Die eisen hebben onder andere te maken met de hoeveelheid vitaminen en mineralen die het product moet bevatten.

Door de wijziging heeft de formule van geitenmelk dezelfde status gekregen als de formule van koemelk.

Verschillen tussen koemelk en geitenmelk

De belangrijkste verschillen tussen koemelk en geitenmelk zitten in de eiwitconcentratie, verteerbaarheid en mineralen. Hoewel geitenmelk hetzelfde eiwitprofiel heeft als koemelk verschilt de concentratie van de individuele eiwitten per melksoort.


Nannycare Geitenmelk wordt in Nederland geleverd door Vitals

Vitals Voedingssupplementen BV is een onafhankelijk Nederlands bedrijf dat is opgericht in 1988. We leveren specialistische en hoogwaardige voedingssupplementen en delen kennis over de werkzaamheid van voedingssupplementen om op natuurlijke wijze gezond te worden of te blijven. We helpen iedereen graag op weg naar een optimale gezondheid. In Nederland is Vitals exclusief distributeur van Nannycare geitenmelk- flesvoeding. Hoewel het geen voedingssupplementen betreft, zijn de producten interessant voor dezelfde doelgroep. We distribueren Nannycare al meer dan 20 jaar en zijn zeer enthousiast over de kwaliteit en de tevreden klanten. Voor de geitenmelk van Nannycare is bewust gekozen voor melk afkomstig van geiten uit het prachtig groene, geïsoleerde en schone Nieuw-Zeeland. De geitenmelk komt van 69 kleinschalige boerderijen, waar de geitenmelk volgens zeer hoge eisen op het gebied van kwaliteit en hygiëne wordt geproduceerd. Vitals heeft in Nieuw-Zeeland enkele boerderijen en de productielocatie bezocht en beoordeeld.

Professionals kunnen voor meer informatie contact opnemen met de distributeur: Vitals Voedingssupplementen op 075 6476050 of info@vitals.nl.


Stichting OrthoKennis

Vitals is sponsor van stichting OrthoKennis. Het doel van stichting OrthoKennis is het verzamelen, documenteren, samenstellen en verspreiden van informatie over generieke stoffen (niet over producten) ter bevordering van gezondheid en welzijn. Via wetenschappelijke artikelen wordt inzicht gegeven in de laatste stand van zaken met betrekking tot verschillende nutriënten. Ga naar de website van stichting OrthoKennis en gebruik de verschillende zoekopties om te vinden wat u zoekt.

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby en bovendien de meest natuurlijke. In moedermelk zitten alle voedingsstoffen die je kindje nodig heeft om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. De melk verandert mee met de groei van je kindje, zodat hij of zij in elke fase precies krijgt wat hij of zij nodig heeft. We vinden het belangrijk om je bezoek aan onze website hiermee te beginnen.

Door naar de website